CNV Z&W Starters en Studenten
Studie & Stage

Drie keer een creatieve sollicitatie

Solliciteren is niet voor iedereen ‘a piece of cake’. Vooral als het wat langer geleden is dat je jezelf hebt moeten aanprijzen. Het schrijven van een goede brief, het maken van een sterk cv of het voeren van een geslaagd gesprek, kan best lastig zijn. Om het allemaal iets makkelijker te maken, delen we hier de drie meest creatieve sollicitaties met je.

1. Video/audio

Inmiddels niet zo heel erg nieuw meer, maar met een sollicitatie in videovorm is de kans vrij aannemelijk dat je nog steeds opvalt tussen de hordes sollicitanten. Het is sowieso goed om aan video en film te wennen. Veel (grotere) werkgevers vragen je ook wel om per Skype te solliciteren of alsnog een filmpje te maken. Even oefenen dus.

creatieve sollicitatie

2. Handgeschreven

Wie doet dat nou nog, iets met pen en papier? In tijden waarin een sollicitatie vaak een kwestie van een druk op de knop is, kunnen wij je beloven dat geen werkgever jouw handgeschreven variant over het hoofd ziet. Wel alleen als je een net handschrift hebt natuurlijk!

3. Creatieve vorm – persbericht, bijsluiter, handleiding

Kies eens een creatieve vorm voor je brief. Schrijf bijvoorbeeld een motivatie alsof het een persbericht is. Of een bijsluiter. Of een (IKEA)-handleiding. Verzin iets leuks.