CNV Z&W Starters en Studenten
Studie & Stage

Je bent nooit te oud om te leren

De 60-jarige Anje Baas was in 2017 waarschijnlijk de oudste leerling hbo-v in Nederland. Ze was sowieso een laatbloeier in de zorg: ze behaalde haar mbo-diploma voor verpleegkunde vijf jaar geleden en ging aan de slag als wijkverpleegkundige. Toen kwam de eis van de zorgverzekeraar dat de wijkverpleging hbo-niveau moest hebben. Door haar hogere leeftijd hoefde Anje eigenlijk niet door te leren. Maar ze greep de kans met beide handen aan.

Iedereen aan wie Anje over haar studie vertelt, vindt het geweldig. Maar zelf vond de 60-jarige het niet zo bijzonder. Ze krijgt er echt een kick van om dingen bij te leren. En haar man en kinderen keken er dan ook niet van op, toen ze aankondigde de opleiding te gaan doen. Met haar klasgenoten – waarvan ze soms moeder had kunnen zijn – heeft ze een goede klik.

Wat ze wel lastig vindt, is stage lopen. Anje loopt stage op haar eigen werk, en haar collega’s zijn nu haar werkbegeleider. Ze werkt al zo lang zelfstandig dat het vreemd voelt om opeens leerling te zijn.

Je bent dus nooit te oud om te leren. Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn? Of wil je persoonlijk advies? Schrijf je dan in op www.sterkinjewerk.nl voor persoonlijke loopbaanhulp bij jou in de buurt. Gratis en voor niets!