CNV Z&W Starters en Studenten
Studie & Stage

Kiezen tussen twee banen, hoe dan?

Bijna alle werkgevers in zorg en welzijn staan te trappelen om nieuwe collega’s. Ben je net klaar met je opleiding of wil je verder met je loopbaan en heb je ineens de keuze uit twee nieuwe banen, dan is dat natuurlijk geweldig! Maar hoe kies je nou de leukste? Je wilt achteraf geen spijt krijgen. Met deze tips weet je waar je rekening mee moet houden bij het kiezen.

Begin met bedenktijd te vragen. Een paar dagen is redelijk. En ga dan de volgende punten na.

Tip 1: De feiten
Denk na over wat jij nou écht belangrijk vindt in een baan en zet deze naast elkaar op een rijtje.

Tip 2: Inhoud van de functie
Heb je op twee dezelfde functies gesolliciteerd? Er zijn vast verschillen te ontdekken in hoe de functie bij beide instellingen wordt ingevuld. Wat spreekt je meer aan?

Tip 3: Salaris
Geld zegt niet alles. Zeker in de zorg zal je werkgever vertellen dat ze vast zitten aan salarisschalen en het functiewaarderingssysteem (FWG). Maar ook hier kun je over onderhandelen. Als ze je graag willen hebben, kun je vragen om een schaal hoger te worden geplaatst. Kijk ook naar zaken als een dertiende maand, overwerkregelingen of reiskostenvergoeding.

Tip 4: Arbeidsvoorwaarden
Hoeveel uren krijg je bij beide partijen? En krijg je een contract voor een half jaar, een jaar of misschien wel voor onbepaalde tijd? Bieden beide organisaties een pensioenregeling aan? Wat zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden (denk aan betaald ouderschapsverlof, het aantal vakantiedagen, mogelijkheden tot scholing)? Bieden ze extra zaken buiten de gebruikelijke afspraken volgens de cao?

kiezen tussen twee banen, hoe dan?

Tip 5: Reistijd
Wat is de locatie van beide organisaties? Kijk niet alleen naar het aantal kilometers, maar ook naar hoe lang je waarschijnlijk over de rit zult doen. Staan er vaak files op de route? Of moet je veel overstappen met het openbaar vervoer?

Tip 6: Gevoelsmatige verschillen
Misschien nog wel belangrijker zijn gevoelsmatige verschillen tussen de twee banen waaruit je kunt kiezen. Hangt er bijvoorbeeld een formele of informele sfeer op de werkvloer? Reageert de ene organisatie prettiger op je vragen dan de andere?

Tip 7: Collega’s
Heb je je potentiële nieuwe collega’s al ontmoet? Je gaat straks waarschijnlijk intensief met ze samenwerken, dus het is belangrijk dat je het met elkaar kunt vinden. Hoe gaan de mensen binnen het bedrijf met elkaar om? En zie je jezelf samenwerken met je potentiële nieuwe leidinggevende? Werken ze met zelfsturende teams? Is de ene organisatie kleinschaliger dan de andere.

Tip 8: Begeleiding
Ben jij de enige in de functie die je gaat uitvoeren? Of werk je in een team van mensen met dezelfde functie? Het is goed om te weten hoeveel begeleiding je kunt verwachten in je werk. Misschien vind je het wel fijn om in het diepe gegooid te worden en alles zelf uit te vogelen, maar als je liever meer begeleiding hebt, dan is het handig als die er ook is.

Tip 9: Bedrijfscultuur
Het is ook belangrijk dat je je thuis voelt binnen de bedrijfscultuur. Zijn de verhoudingen hiërarchisch of worden werknemers vrijgelaten in hoe ze hun werk doen? Wordt er veel overgewerkt? Als je kiest voor een bedrijfscultuur die goed bij je past, zal je meer plezier hebben in je werk.

Zet al deze aspecten voor beide banen op een rij en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Succes en alvast veel plezier in je nieuwe baan!