CNV Z&W Starters en Studenten
Werk & Inkomen

Salaris? Niet onbelangrijk!

In de wereld waarin wij leven is geld best belangrijk. Gewoon om boodschappen te kunnen doen, op vakantie te kunnen gaan óf als je moeder of vader wordt. Daarom werk je ook niet voor niks, maar krijg je salaris. En omdat het leven duur kan zijn en jij hard werkt in zorg of welzijn, is het best goed om te weten wat de afspraken rondom salaris zijn!

Inschaling functiegroep
Wanneer je in de geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, in een ziekenhuis, verpleegtehuis of verzorgingstehuis, thuiszorg of de geboortezorg werkt, heb je met het ‘functiewaardering gezondheidszorgsysteem’ te maken, kortweg FWG. Bijna alle zorgrichtingen dus! Dit is een objectief systeem dat ervoor zorgt dat medewerkers in vergelijkbare functies hetzelfde verdienen. Dus dat de Verzorgende IG in het ene verzorgingstehuis hetzelfde verdient als de Verzorgende IG in het andere verzorgingstehuis. Aan de hand van je functieomschrijving waar je taken en verantwoordelijkheden in staan, krijg je punten. Deze punten worden bij elkaar opgeteld en de uitkomst bepaalt in welke functiegroep je terechtkomt.

fwg

 

Inschaling periodiek
Bij de inschaling heb je niet alleen te maken met functiegroepen (de horizontale kolom in je salaristabel), maar ook met periodieken (de verticale kolom in je salaristabel). Andere woorden hiervoor zijn ‘treden’ of ‘functiejaren’. Periodieken zeggen iets over hoeveel jaar je in dienst bent. Want in (bijna) alle cao’s in zorg en welzijn staat dat je altijd een periodiek stijgt na één jaar, vanaf het moment dat je in dienst bent gekomen. Voorbeeldje: stel dat je 1 juni 2019 in dienst komt, dan ga je (automatisch) 1 juni 2020 een periodiek omhoog. Let op: soms kunnen ze in je contract laten opnemen dat dit niet zo is, in dat geval kun je daar ook over onderhandelen.

Naast je primaire arbeidsvoorwaarden (onder andere hoeveel uur je per week gaat werken, het aantal vakantiedagen dat je krijgt en natuurlijk je salaris) heb je ook de secundaire arbeidsvoorwaarden. Dát zijn ook dingen waar je over kunt onderhandelen. Denk hierbij aan scholing, of een vaste vrije dag. Bedenk dus goed van tevoren wat je wilt bereiken met je arbeidsvoorwaardengesprek!

En dan nu onze tips!

  • Vraag tijdens je arbeidsvoorwaardengesprek altijd om een uitgebreide functieomschrijving, met daarin jouw taken en verantwoordelijkheden goed omschreven.
  • Vraag ook áltijd om uitleg over je functiegroep. Want de organisatie moet jouw inschaling natuurlijk wel kunnen toelichten.
  • In jouw cao staan de functiegroepen en periodieken. Je kan van bijna alle zorg- en welzijnscao’s een gratis app downloaden in de appstore voor Android én IPhone. Erg handig om snel iets op te zoeken, bijvoorbeeld je salaris.
  • Als je vragen hebt over je inschaling, kun je terecht bij de afdeling Personeelszaken/P&O, want zij weten precies hoe het zit.
  • Lees ook eens in je cao over het FWG-systeem. Daar staat namelijk een heleboel over wanneer én hoe je een herindeling zou kunnen aanvragen.
  • Als het goed is, stijg jij elk jaar een periodiek vanaf het moment dat je in dienst bent gekomen. Als dit niet zo is, zou dat in je contract moeten staan.

Klik hier voor de video met Tommie in de Zorg.