CNV Z&W Starters en Studenten
Uncategorized

Vraag hier een gratis gastles aan!

Mijn naam is Roos en ik ben gastlesdocent van CNV Zorg & Welzijn. Ik reis het hele land door om op mbo- en hbo-opleidingen zorg- en welzijnsvragen van studenten te beantwoorden.

Vragen als: hoeveel uur mag ik maximaal per dienst draaien? Hoeveel salaris hoor ik (straks) eigenlijk te krijgen én hoe werkt het functiewaarderingssysteem in de zorg? Hoeveel nachtdiensten mag ik maximaal achter elkaar draaien? En wat is een cao eigenlijk? Op al deze vragen, en nog veel meer, geef ik antwoord. Ons gratis gastlessenaanbod 2018/2019 aan laatste- en voorlaatstejaars studenten zorg en welzijn is:

Als werknemer in je recht!

Tijdens deze gastles gaan we het hebben over je rechten en plichten als stagiair óf werknemer in de zorg. Onze ervaring is dat er een wereld opengaat voor de studenten, een wereld waar veel vragen over zijn. Goed dus om daar tijd en aandacht aan te besteden! Onderwerpen die zeker aan de orde komen zijn: hoor je stagevergoeding te krijgen? Hoeveel ga je straks verdienen? Hoe lang van tevoren hoor je je rooster te krijgen? En wat hoort er allemaal in je contract te staan? Een perfecte (gast)les dus om bijvoorbeeld invulling te geven aan het thema loopbaan en burgerschap.

Sollicitatieworkshop

In deze interactieve workshop gaan we de basis doorlopen van het solliciteren: van de oriëntatie tot het voeren van een sollicitatiegesprek. Zaken die we zeker bespreken zijn: waar let je eigenlijk op bij het zoeken naar vacatures? Hoe zorg je dat je cv opvalt? Welke creatieve manieren om te solliciteren zijn er eigenlijk? Hoe maak je je cv anti-chronologisch? En kan ik eigenlijk onderhandelen over mijn salaris? Deze workshop geeft een vliegende start op de arbeidsmarkt!

Natuurlijk kunnen wij ook gastlessen en workshops op maat aanbieden, allemaal gratis en vrijblijvend. Verzorgen jullie dit jaar bijvoorbeeld een stage- of banenmarkt? Ook hierin kunnen wij als CNV Zorg & Welzijn ons steentje bijdragen. Wil jij mij ook op bezoek in de klas? Vul dan onderstaand  formulier in!