CNV Z&W Starters en Studenten
Uncategorized

Vraag hier een gratis gastles aan!

Hoi! Mijn naam is Azize en ik ben gastlesdocent van CNV Zorg & Welzijn. Ik reis het hele land door om op mbo- en hbo-opleidingen zorg- en welzijnsvragen van studenten te beantwoorden. Vragen als: Hoeveel uur mag ik maximaal per dienst maken? Hoeveel salaris hoor ik (straks) eigenlijk te krijgen én hoe werkt het functiewaarderingssysteem in de zorg? Hoeveel nachtdiensten mag ik maximaal achter elkaar draaien? En wat is een cao eigenlijk? Op al deze vragen, en nog veel meer, geef ik antwoord.

Ons gratis gastlessenaanbod aan laatste- en voorlaatstejaars studenten zorg en welzijn is:

Sollicitatieworkshop (1 lesuur)

In deze interactieve workshop gaan we de basis doorlopen van het solliciteren: van de oriëntatie tot het voeren van een sollicitatiegesprek. Zaken die we zeker bespreken zijn: Waar moet ik eigenlijk op letten bij het zoeken naar vacatures? Hoe zorg ik dat mijn cv opvalt? Welke creatieve manieren om te solliciteren zijn er eigenlijk? Wat is een anti-chronologisch cv? Kan ik onderhandelen over mijn salaris? En hoe doe ik dat dan? Deze workshop geeft een vliegende start op de arbeidsmarkt!

Als werknemer in je recht! (1 tot 1,5 uur)

Tijdens deze gastles gaan we het hebben over je rechten en plichten als stagiair óf werknemer in de zorg en welzijn. Onze ervaring is dat er een wereld opengaat voor de studenten, een wereld waar veel vragen over zijn. Goed dus om daar tijd en aandacht aan te besteden! Onderwerpen die zeker aan de orde komen zijn: Heb ik recht op stagevergoeding? Hoeveel ga ik straks verdienen? Hoe lang van tevoren hoor ik mijn rooster te krijgen? En wat hoort er allemaal in een contract te staan?
Een perfecte (gast)les dus om bijvoorbeeld invulling te geven aan het thema loopbaan en burgerschap.

Natuurlijk kunnen wij ook gastlessen en workshops combineren. Sowieso is elke gastles op maat gemaakt, allemaal gratis en vrijblijvend. En verzorgen jullie dit jaar bijvoorbeeld een stage- of banenmarkt? Ook hierin kunnen wij als CNV Zorg & Welzijn ons steentje bijdragen.

Wil jij mij ook op bezoek in de klas? Vraag dan nú een gratis gastles aan via het onderstaande formulier. Graag tot ziens in het komende schooljaar!

Aanvragen gastles