CNV Z&W Starters en Studenten
Over CNV Zorg & Welzijn

Wat doen wij voor jou?

Wie wij zijn
Zorgen is mensenwerk. Iedere dag zet jij je met hart en ziel in voor de gezondheid van anderen. In deze hectische omgeving wil je jezelf nog wel eens vergeten. Wij doen dat niet.
Want CNV Zorg & Welzijn is dé vakvereniging van en voor mensen die werken, gewerkt hebben of gaan werken in de sector Zorg & Welzijn. Wij komen op voor de werknemers, maar ook voor studenten, gepensioneerden en anders actieven (mensen met een uitkering).
Jij bent er voor anderen, wij zijn er voor jou!

Arbeidsvoorwaarden
Eén van de belangrijkste taken van CNV Zorg & Welzijn is het zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden. Arbeidsvoorwaarden zijn afspraken tussen werknemers en werkgevers die worden vastgelegd in een collectieve arbeidsovereenkomst (een cao). Leden mogen altijd stemmen over een nieuwe cao. Zo heb je dus zelf invloed op jouw arbeidsvoorwaarden.

Rechtsbijstand werk en privé
Verzeker je nu, zodat je er straks niet alleen voor staat! Hoewel je er liever niet over nadenkt, kun je tegen vervelende situaties aanlopen. Een conflict op je werk, gedoe over salaris of een aanrijding in het verkeer. In je drukke leven kun je geen verrassingen gebruiken. CNV Zorg & Welzijn begrijpt dit. Wij zijn er om gedoe uit handen te nemen. Wij pakken jouw juridische problemen aan en zorgen voor een oplossing. Voor werk én privé zaken.

CNV Belastingservice
Je kunt je belastingaangifte zelf invullen of dit samen doen met een deskundige van het CNV. Ieder jaar organiseert het CNV zittingen voor het invullen van de belastingaangifte. Een ervaren CNV-vrijwilliger vult dan samen met jou je aangifte in. Bij jou in de buurt. Dat is wel zo makkelijk!

Tijdens de belastingzittingen in maart en april kun je vragen stellen over belastingen. Maar heb je op een ander moment een vraag over je belastingen dan kun je als lid ook altijd bij ons terecht. Dit kan gaan over een belastingaangifte. Maar ook als je een voorlopige teruggaaf wilt aanvragen of misschien wil je weten of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag, huurtoeslag of andere toeslagen. Het is raadzaam om bij elke wijziging van je inkomen of huishouden je toeslagen te laten nakijken of aanpassen. Dat doet de Belastingdienst namelijk niet automatisch.

We helpen je met:

  • Aangifte inkomstenbelasting
  • Terugvragen van teveel betaalde belastingen
  • Vragen over huurtoeslag, zorgtoeslag of andere toeslagen
  • Aangiften na overlijden of echtscheiding
  • Aanvragen en wijzigen van toeslagen
  • Aanvragen en wijzigen voorlopige aanslag

Zorgmagazine Mijn Vakbond
Lid van CNV Zorg & Welzijn? Dan ontvang je vier keer per jaar gratis het zorgmagazine Mijn Vakbond. In Mijn Vakbond lees je meer over de ontwikkelingen in zorg en welzijn, thema’s rond werk en inkomen, tips, interviews en een kijkje achter de schermen.