CNV Z&W Starters en Studenten
Werk & Inkomen

Zwanger en werken? Pak je rust!

Ben jij –of is je partner zwanger? Van harte gefeliciteerd! Zo’n zwangerschap kan een spannende fase in je leven zijn, zeker in combinatie met het hectische leven van nu. En dan werk je ook nog eens in de zorg of welzijn. Dat kán betekenen lange werkdagen, onregelmatigheid en veel overwerk. Daarom hebben wij eens op een rij gezet waar je recht op kan hebben als je zwanger bent!

Wanneer je zwanger bent, moet je dit officieel 3 weken vóór je met zwangerschapsverlof wil gaan melden bij je werkgever. Dit is wel wat laat (als het je überhaupt lukt je mooie buik te verbergen) en daarom kan het verstandig zijn om het eerder te vertellen. Want pas als je het hebt verteld, heb je recht op wettelijke bescherming tijdens je zwangerschap.

Arbeidstijdenwet
Tijdens de zwangerschap kun je best wat last krijgen van fysieke ongemakken. Misselijkheid, vermoeidheid, een zwaarder worden de buik, rug –en bekkenklachten: allemaal dingen die prettig werken in de weg kunnen staan. Goed om te weten dus dat er in de Arbeidstijdenwet een aantal maatregelen staat als het om zwangerschap gaat. Een aantal van deze maatregelen is:
– aanpassing van het werk en/of aanpassing van de werk- en rusttijden;
– ander werk/het tijdelijk vrijstellen van het verrichten van arbeid;
– voldoende rustpauzes tijdens het werk wanneer de zwangere werknemer staand werk verricht.

Daarnaast heb je (tot 6 maanden na de bevalling) recht op:
– een regelmatig arbeids– en rusttijdenpatroon;
– recht op een rustige kamer met een bed op rustbank voor ontspanning;
– extra pauzes (1/8 van de arbeidstijd);
– de gelegenheid krijgen om zwangerschapsonderzoeken te ondergaan met behoud van salaris;
– een beperking van onregelmatig werk in het algemeen én nachtdiensten in het bijzonder. Je mag dus niet door je werkgever worden verplicht om tussen 00.00 uur en 06.00 uur te werken;
– in veel zorg & welzijns-cao’s staat opgenomen dat je na de derde zwangerschapsmaand geen overwerk meer hoeft te verrichten.

Mocht je er samen met je werkgever niet uitkomen, vraag dan altijd om een gesprek met een bedrijfsarts. Hij of zij kan je helpen met het zo goed mogelijk inrichten van jouw werk tijdens je zwangerschap.

Risico-Inventarisatie en –Evaluatie
Heb je geen informatie gekregen van je werkgever over werken tijdens je zwangerschap? Vraag dan naar de RI&E (Risico-Inventarisatie en –Evaluatie), want elk bedrijf is verplicht dat op te stellen. Hierin staat hoe werknemers veilig en gezond kunnen werken, inclusief een inventarisatie van de specifieke risico’s voor werkneemsters tijdens de zwangerschap. Natuurlijk kun je ook altijd contact opnemen met de arbodienst.

Bekijk hier de hele video met Tommie in de Zorg!